Wat zijn Main Coon katten en hoe verzorg je ze?

Het verzorgen van katten is niet altijd eenvoudig, laten we daar eerlijk over zijn. Je moet dagelijks veel aandacht besteden aan dit mooie dier om de gezondheid optimaal te houden. Bovendien hebben speciale katten zo hun eigen eisenpakket waaraan de eigenaar moet voldoen, willen ze gelukkig en actief blijven. Misschien ben je van plan om binnenkort een bezoek te brengen aan de Main Coon fokker. Daar vind je namelijk erg speciale katten. Hoe verzorg je Maine Coon katten en waar moet je op letten?

Wat maakt Main Coon katten zo bijzonder?

In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over Maine Coon katten. En als je geen genoeg kunt krijgen van dit bijzondere dier kun je altijd nog een bezoek brengen aan limoncoons.com. Of vraag de fokker die je een bezoek brengt om informatie en advies. Main Coon katten staan er om bekend dat ze erg mooi en zeldzaam zijn. Met name de persoonlijkheid is wat de katten aan de top van de schattige katachtigen plaatst. Ze zijn erg sociaal en de bijzondere oortjes maken ze visueel schattig en aaibaar. 

Wat eten Main Coon katten graag?

Bijna alle dieren in de wereld hebben hun primaire verzorging nodig. Main Coon katten zijn wat betreft hun basisbehoeften net een beetje anders dan andere katten. Zo staan deze bijzondere dieren bekend om hun speelsheid. Ook hebben ze vanwege hun vrij grote omvang erg veel eten nodig. Sterker nog: meer vet en koolhydraten zijn nodig om ze actief en vrolijk te houden. Maar geef ook weer niet teveel voedsel met koolhydraten, want daar worden de katten juist te dik van. Je kunt beter meer vlees en eiwitten toevoegen, want dat is goed voor hun gezondheid. Ook bijzonder is dat Main Coon katten in tegenstelling tot hun soortgenoten van water houden. 

Hou deze sociale katten lekker bezig

Main Coon katten drinken graag water. Plaats in- en rondom het huisjes bakjes water zodat ze altijd wat te drinken hebben. Een hoekje van de keuken of ergens in de huiskamer is prima. Met alleen voldoende eten en drinken ben je natuurlijk nog lang niet klaar. Hou deze katten lekker bezig door klimtoestellen in het huis neer te zetten. Wedden dat jouw bijzondere kat er veel plezier aan beleeft? Main Coon katten zijn erg intelligent en het schijnt dat je ze zelfs kunt leren apporteren. Hoe bijzonder is dat! Sommige katten vinden het heerlijk om naar buiten te gaan. Geef ze de mogelijkheid om de wereld te ontdekken. Tijd voor avonturen!

Dit bericht is gepost in Katten. Bookmark de link.