Paracord steeds vaker benut door honden liefhebbers

Leukstebaasjes.nl paracord honden

Paracord is misschien wel een van de populairste materialen onder doe-het-zelvers en hobbyisten en ook onder outdoor liefhebbers. Niet iedereen is bekend met de term paracord, maar zodra je plaatjes ziet van bijvoorbeeld paracord armbandjes, dan weet je precies waar het over gaat. Paracord werd van oorsprong gebruikt bij de productie van parachutes en betekent dan ook vrij vertaald: parachute touw. Tegenwoordig wordt het echter niet meer in parachutes gebruikt maar voor tal van verschillende doeleinden binnen de outdoor sport industrie, maar ook onder hobbyisten om sieraden van te maken of dierenaccessoires.

Tip: Anti Teken halsband met EM keramiek

Paracord is het ideale survival materiaal

Paracord is zeer geschikt en veel gebruikt door mensen die veel hiken, klimmen of andere outdoor activiteiten ondernemen. De reden hiervoor, is dat dit materiaal over alle juiste eigenschappen beschikt. Paracord is namelijk zeer licht en makkelijk mee te nemen. Daarnaast is het vaak oersterk en klein van formaat. Je kan paracord gebruiken om spullen op hun plaats te houden op je tas, maar ook om als scheerlijn te gebruiken voor de tent. Als waslijn is paracord ook uitstekend geschikt tijdens het kamperen in de natuur. Zogenoemde survival bandjes zijn ook gemaakt van paracord en ideaal, omdat je deze als armbandje bij je draagt die je vervolgens in geval van nood helemaal kan uitrafelen tot meterslang ijzersterk touw. Dit heeft te maken met de opbouw van dit touw, waarbij zeer dunne koorden met elkaar verweven zijn tot een dikker stuk paracord.

Uitgelicht: Keramische anti teken band voor honden zelf maken

Paracord is uitstekend geschikt voor zelfgemaakte sieraden

Niet alleen als survival of outdoor artikel, maar ook onder de hobbyisten is paracord ontzettend geliefd. Paracord is te krijgen in verschillende diktes en bestaat vaak uit verschillende stukken touw die met elkaar verweven zijn. Veel soorten paracord worden uitgebracht in tal van vrolijke en felle kleuren. Door de kleuren en de eigenschap dat paracord zeer sterk is en goed bestand is tegen weer en wind zonder de kleur te verliezen, is dit uitermate geschikt om zelf sieraden van te maken. Er zijn tal van websites en video’s vol inspiratie en instructies om je eigen unieke armbandjes of kettingen te maken van paracord. Naast sieraden, is paracord ook ideaal materiaal voor diverse dierenaccessoires, zoals bijvoorbeeld een hondenriem, halsband of zelfs halster voor het paard. Paracord is hoe dan ook zeer multifunctioneel.