Het gebruik van een hondenfluitje

Veel hondenbezitters zijn onder de indruk van hoe herders verschillende signalen kunnen geven aan hun goedgetrainde herdershonden met een enkele hondenfluit! Het hondenfluitje is niet langer alleen een hulpmiddel voor herders en jagers, het is een handig hulpmiddel voor het trainen van elke pup.

Het kan een geweldige manier zijn om een ​​nieuwe start te maken met een oudere hond waarvan de eigenaar een paar slechte trainingsgewoonten heeft ontwikkeld. Hondenfluitjes zijn consistent, geweldig over lange afstanden en gemakkelijk te gebruiken! 

Er zijn veel verschillende fluitjes te koop. Beginnend met heel eenvoudige, maar effectieve, plastic fluitjes tot mooie gesneden uit hertshoorn en alles daartussenin. In de webshop van Mr. Animal vind je een volledig aanbod. 

Het fluitje dat u kiest, hangt af van waarvoor u het gaat gebruiken. Heeft u gewoon een fluitje nodig om uw hond te trainen om een ​​goede terugroepactie te doen of wilt u meedoen aan veldproeven of met uw hond op jacht gaan? 

De kunst van het trainen en werken met honden met behulp van fluitgeluiden gaat eeuwen terug. Lang voordat de fluitjes die we vandaag gebruiken, werden vervaardigd.

Destijds gebruikten herders hun krachtige stemmen om hun honden op grote afstand te signaleren. Met behulp van verschillende toonhoogtes en ritmes van hun fluitende stem konden ze verschillende signalen aan hun honden aangeven!